Sisteme de stocare apa calda stratificate pentru o eficienta maxima de energie

Este un fapt stiut ca incalzirea unei cladiri si procesul de generare si stocare apa calda reprezinta cca 40% din totalul consumului de energie.

Deci, in cazul cladirilor nou construite sau a celor care urmeaza sa fie renovate, singura optiune logica este utilizarea sistemelor energo-eficiente. Acestea livreaza o eficienta maxima si prin urmare, minimizeaza costurile.

Constructorii, proiectantii, vanzatorii si instalatorii, toti au nevoie de solutii de o inalta calitate care permit utilizarea resurselor intr-un mod eficient. Aceste solutii sunt proiectate cu gandul atat la dezvoltatori cat si la utilizatorii finali.

Stocare apa calda

Despre stocare apa calda

Rezervorul pentru stocare apa calda este elementul central care conecteaza generatorul de caldura cu consumatorii de caldura.

Nu toate generatoarele sunt la fel la fel cum nici toti consumatorii de caldura nu sunt!

Pompele de caldura, de exemplu, opereaza cu o disipare lenta si viteze de curgere relativ mari, in timp ce boilerele in condensare lucreaza cel mai eficient la temperaturi joase pe retur.

Daca sunteti conectat la o retea locala de incalzire, operatorul va va cere de obicei sa aveti o temperatura maxime pe retur.

Consumatorii de caldura sunt de regula sisteme de incalzire a apei potabile si circuitele de incalzire care mentin temperatura optima in cladire.

Incalzirea apei potabile necesita ca rezervorul de stocare apa calda sa asigure un nivel de temepratura superior nivelului necesar in circuitele de incalzire.

Din acest motiv, rezervorul de stocare apa calda este impartit in 2 zone de temperatura: zona pentru apa potabila, in partea superioara, si zona pentru apa necesara incalzirii cladirii in partea centrala.

Generatorul de caldura asigura necesarul pentru ambele zone, la niveluri diferite de temperatura, conform necesitatilor.

SISTEME DE STOCARE A APEI CALDE

Schema hidraulica

Ce se intampla defapt in interior

Pentru mai multe detalii despre sisteme de stocare apa calda sau pentru comenzi, va rugam sa ne contactati: Contact Unicmar