În urma discuţiilor purtate cu conducerea Liceului tehnologic Ocna Mureş privind reducerea cheltuielilor cu energia termică şi electrică, precum şi reducerea poluării în mediul înconjurător s-a demarat proiectul de încălzire cu infraroşu şi sistem fotovoltaic.

Până în prezent s-a realizat trecerea de la încălzirea convenţională pe gaze, la încălzirea cu panouri cu infraroşu a Liceului, împreună cu sala de sport, urmând să realizăm sistemul fotovoltaic de aproximativ 100kwh şi de stocare a energiei pe timp de noapte, pentru a conferi în totalitate independenţă energetică şi direcţionarea surplusului de energie electrică spre alte instituţii publice. Fondurile pentru finanţarea lucrărilor au fost alocate de către Primăria oraşului Ocna Mureş, parţial, urmând ca pentru achiziţionarea sistemului fotovoltaic şi a celui de stocare a energiei să fie accesat un program de finanţare UE.

Obiectivul este reducerea cheltuielilor cu energia termică şi electrică din alte surse de energie cu energie regenerabilă, urmărind totodată reducerea impactului asupra mediului înconjurător.


sursa articol: Eficienţă energetică – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution
http://www.energynomics.ro/ro/eficienta-energetica-candidaturile-anului-2015-la-energy-evolution/