Candilux – Prezentare de ansamblu a tehnologiei de iluminat cu LED-uri
Tehnologie led avansată

Prezentare tehnologie LED – Construcția modulară cu leduri a corpurilor de iluminat, la cea mai înaltă clasă calitativă adaptată nevoilor utilizatorului și specificațiilor de proiectare. Sistemul de iluminat cu leduri se dovedește a fi cel mai bun, flexibil, perfect adaptată și economic pentru toate zonele unei întreprinderi.

O înlocuire 1:1 a vechiului sistem de iluminare cu corpuri de iluminat cu leduri Candilux reduce imediat cheltuielile cu energia electrică cu cheltuieli minime de instalare și costuri de investiție optimizate în corelație cu iluminatul perfect!

Exemplele de mai jos indică o înlocuire cu prețuri optimizate 1:1 a corpurilor de iluminat cu halogen și vapori de metal de 400 Watt cu lămpi P180I.

Înlocuirea 1:1 este posibilă fără compromisuri doar datorită faptului că pachetele de lămpi led pot fi alese perfect adaptate variantelor de iluminare și în funcție de necesități.

Fiabilitatea și durata lungă de viață a lămpilor noastre cu leduri, fabricate în Ehingen, depind în mare măsură de alegerea celor mai bune leduri, a surselor de alimentare de înaltă performanță și proiectarea perfectă a sistemului de răcire.

Modernizarea sistemului de
iluminat prin înlocuirea 1:1
Instalația veche Instalația nouă
Imagine sugestivă candilux-07 candilux-08
Tipul Lămpi cu reflector pentru hale 1x lămpi cu halogen și vapori de metal 400 W P180I BA82 panouri luminoase Modul standard LED
Flux luminos brut (lampă) 34.000 Φ [lm] 27.470 Φ [lm]
Randament (lampă) 66 % 83 %
Flux luminos net 22.440 lm 22.800 lm
Puterea absorbită 440 W 230 W
Eficiența totală 51 lm/W
(CRI 65, 4400 K)
100 lm/W
(CRI 70, 5000 K)
Înlocuirea sursei de lumină (a lămpii) după cca. 8.000 h după cca. 60.000 h
Controlul iluminatului Funcționare de lungă durată; cuplare cu timp pierdut (ajungerea la puterea nominală după cuplare; răcirea după decuplare) Comutare neîngrădită Interfață DALI opțională pentru ajustarea confortabilă a luminozității

Durata de viață

Rata defecțiunilor ledurilor, surselor de alimentare și altor componente electronice cresc odată cu creșterea temperaturii de funcționare.
Pentru a garanta o durată mare de viață, calculăm cu o deosebită grijă sistemul de răcire al lămpilor cu leduri care în cazul anumitor lămpi poate fi proiectat până la o temperatură ambientală de 80°C. Durata de exploatare a ledurilor ajunge până la 100.000 ore de funcționare.

Modularitatea

În cazul surselor luminoase de mare putere cu leduri pentru hale toate componentele care produc căldură, cum ar fi modulele led și sursele de alimentare sunt separate și sunt dispuse la distanță unele de altele. Prin aceasta între modulele led există un spațiu suficient pentru un proces termodinamic de răcire prin convecție, astfel că fiecare modul led se poate răci la fel de bine și este decuplat termic de restul componentelor.
Radiația termică a sursei de alimentare este transferată direct în mediul înconjurător de către spațiul median de montare. Modulele led nu pot încălzi suplimentar balastul electronic. Acest lucru este crucial pentru o durată lungă de viață a balastului.

CANDILUX – Prezentare de ansamblu a tehnologiei

Exemplu linia S: S300I BA50

stiri-119A (1) Sursă de alimentare perfect răcită (decuplată termic de modulele led)

(2) Module led cu doar 2 rânduri de leduri

(3) Răciri perfecte ale ledurilor: 10 mm distanță față de modulul led la un alt modul led

(4) Suprafețe de emisie luminoasă contra orbirii

(5) Sistem suport din aluminiu cu orificii pentru sistemul de montaj EXPRESS

(6) Răcire perfectă: corpuri radiante foarte mari pentru fiecare modul led

Dispunerea ledurilor, fluxul luminos și îmbătrânirea

La modulele led există doar 2 rânduri de leduri și prin aceasta nu rezultă o concentrație de leduri. Ledurile emit căldura în mod uniform la suprafețele mari ale radiatoarelor din aluminiu. Prin aceasta toate ledurile sunt răcite la fel de bine și de aceea pot livra permanent fluxuri luminoase comparabile și intense.
Atenție la selecția lămpilor cu leduri de pe piață În cazul în care la lămpile cu leduri există un număr mai mare de 2 rânduri de leduri pe o unitate led, în centrul unei astfel de lămpi led se poate forma o zonă fierbinte (hot spot).
Ca urmare a comportamentului fizic la temperaturi mai ridicate, ledurile în cauză furnizează un flux luminos la nivelul „zonei fierbinți“ și îmbătrânesc în mod clar mai rapid. Acest efect este amplificat atunci când se reduce efectul radiatorului de răcire al corpului de iluminat ca urmare a prafului și murdăriei depusă pe partea posterioară.

Comparație și avantajele tehnologiei CANDILUX

A. Modulul led CANDILUX

stiri-119B (1) Led cu lentilă (pe rândul 1 de leduri)

(2) Led cu lentilă (pe rândul 2 de leduri)

(3) Radiator mare pentru o răcire perfectă

B. Lămpi cu leduri comercializate curent pe piață sau COB (Chip on Board)

stiri-119C (1) Multe leduri dispuse strâns pe o placă de circuit

(2) Zona fierbinte de pe placa de leduri a unei lămpi ce conduce la:
– flux luminos redus
– îmbătrânire accelerată

(3) Corp de iluminat cu leduri cu mai multe rânduri de leduri (alți producători)

stiri-119D

Calitatea luminii

Panourile luminoase Candilux au o emisie luminoasă strălucitoare, de mare suprafață. Prin aceasta, fluxurile luminoase intense iluminează, fără orbire de reflexie, predictibil încăperile și halele care trebuie iluminate.

Raportul suprafață – flux luminos este constant în cazul tuturor corpurilor de iluminat. Corpurile de iluminat sunt disponibile cu CRI 70 – 90 la temperaturi standard ale luminii de 5000 K. Opțional sunt disponibile și alte temperaturi ale luminii.

Distribuția luminii (lentile optice/reflectoare)

Multitudinea de distribuții posibile a luminii este posibilă prin intermediul lentilelor optice și reflectoarelor. Fiecare led are propria lentilă sau reflector prin care este livrată distribuția dorită a luminii. Prin aceasta lumina este emisă pe o suprafață relativ mare, astfel încât se poate evita fenomenul de orbire. Datele corespunzătoare EULUMDAT pot fi descărcate de pe pagina web a firmei Candilux.

Pentru o iluminare perfectă, distribuția luminii se poate adapta specific la necesității:
– hale industriale cu înălțimi diferite
– depozite cu rafturi înalte
– reflectoare, lumini de macara
– corpuri de iluminat stradal
– corpuri de iluminat mobile

Distribuții simetrice

stiri-119E (a) înălțimi mari ale corpului de iluminat

(b) înălțimi medii ale corpului de iluminat

(c) înălțimi medii ale corpului de iluminat

(d) înălțimi medii ale corpului de iluminat

(e) înălțimi reduse ale corpului de iluminat

Distribuții asimetrice

Tehnologie LED - stiri-119F (f) depozite cu rafturi înalte, ganguri

(g) iluminatul stradal și al parcărilor

Candilux – Prezentare generală
UnicMar – Inițiativa de export a eficienței energetice

infoline - Tehnologie LED

Pentru mai multe detalii despre aceasta tehnologie LED Candilux sau pentru comenzi, va rugam sa ne contactati: Contact Unicmar